Menu

Logo

"Handwarmers starten"- en weer gebruiksklaar maken

Handwarmer herbruikbaar gebruiksaanwijzing van WarmUp geeft u informatie over hoe de herbruikbare handen warmers te activeren ook wel starten genoemd, natuurlijk ook handleiding hoe de warmers weer klaar te maken voor hergebruik zie onze tips. De kwaliteit van herbruikbare handen verwarmers is bepalend voor de levensduur maar ook de wijze van gebruik en gebruiksklaar maken bijv. niet in een magnetron.


De HowTo voor herbruikbare handverwarmers volg stap 1 tot en met 3.

Hoe de handwarmer activeren

❶ Handwarmer starten ofwel activeren.

① Warmtepad activeren door het metalen plaatje kort te knikken, niet te sterk natuurlijk dan start de herbruikbare verwarmer en geeft de warmte af. Kwaliteit is te zien aan een stevig en groter metalen plaatje zo ook aan de kunststof rand om dit plaatje, opdat deze de warmtekussen niet kan beschadigen. ☝ Er zijn ook "warmtezakken" op de markt waar dit plaatje te snel activeert als deze te slap is, of de constructie niet goed genoeg en bij alleen bewegingen van de warmers zelfs al starten. Bij sommige van de mindere kwaliteit warmtezakken breken de metalen plaatjes snel.

Handwarmer geactiveerd

❷ Handwarmer geactiveerd, gestart.

① Hier ziet u een net geactiveerde handverwarmer, de zoutkristallen waaieren uit in een mooi patroon door de gehele herbruikbare warmer, die daardoor de warmte af kan geven die gewenst is. ② Na afkoelperiode is de herbruikbare warmtekussen hard geworden en natuurlijk weer gebruiksklaar te maken voor een volgende keer. Leg het warmtekussen als deze verhard is na gebruik in 80 graden water in een pan zoals op de bijgeleverde handleiding zo zijn ze 100derden keren te gebruiken.

Handwarmer in heet water

❸ Handverwarmers simpel heractiveren.

① Warmtekussen weer klaar maken voor hergebruik oftewel heractiveren doet men door deze te verwarmen in heet plm. 80 graden water(niet koken) afhankelijk van formaat plm. 10 minuten tot 20 minuten. In een pan met water op een kookplaat, ☝ beter nog iets zoals een doekje op de bodem om te voorkomen dat de warmer te snel te heet gaat worden en dus minder lang mee kan gaan. ② Uit de pan halen kan het beste om geen handen te verbranden, ☝ zo min mogelijk e.a. te beschadigen met een houten spatel/lepel. ③ De herbruikbare verwarmers zijn klaar voor hergebruik dus gereactiveerd indien de vloeistof weer mooi helder en afgekoeld is, ☝ indien dit niet het geval is zal deze onmiddellijk weer starten, dan mogelijk te kort of op een te lage temperatuur verwarmd, herhaal de procedure met iets hogere temperatuur tot plm 95 graden celcius en wat langer.


Wij laten uitdrukkelijk weten dat een magnetron hiervoor niet geschikt is! Gel-handwarmers niet in de Magnetron! , let op net na het "net niet koken" voor gebruiksklaar maken dat u uw handen niet verbrand, dus eerst af laten koelen!


Het ontwerp van de verwarmers is mede bepalend voor de kwaliteit en dus duurzaamheid, gaat langer mee bij gebruik, dus beter met goede en wat dikkere kunststof, betere lassen/naden en natuurlijk zeer belangrijk een stevig klikplaatje met daaromheen een beschermrand. Niet in een magnetron gebruiksklaar maken want er zit en een metalen plaatje in maar ook kan de warmer dan op een gegeven moment openbarsten.


Heatpaxx eenmalige Handwarmers geven gedurende 7 uur warmte, voor gebruik!


Optimaal presteren de Heatpaxx handverwarmers met gemiddeld 55 graden gedurende 7 uur. Indien u de warmers na het openmaken van het kunststof zakje het zakje met de vulling eruit halen ( let op deze niet scheuren of losmaken) even los schudden en een paar minuten aan open lucht blootstellen.
Hierna kunt u genieten van de warmte in deze uitzonderlijke koude 2018 februari en maart.


Nog drie zaken over warmtepads herbruikbaar en eenmalig die handig zijn te weten.


Fiets jij ook dagelijks naar werk of school, door weer en wind? Als je dan bij ijzige temperaturen koude handen in de handschoenen krijgt, wordt het tijd om dit te voorkomen. Koop herbruikbare handschoenwarmers deze zijn een half uur goed warm, daarna nog 15 minuten afnemend warm.
Ze zijn per paar te koop en na kort in bijna kokend water klaar maken voor hergebruik kun je ze vele honderd keer opnieuw gebruiken.

❶ Niet stressen koop gewoon een aantal paar zodat je een aantal dagen voorzien bent. Op de dag dat je tijd hebt heractiveer je alle reeds geactiveerde handschoenwarmers weer om opnieuw te gebruiken in heet water. Zo kan je een tijdje vooruit met de herbruikbare handwarmers en is het heractiveren voor gebruik een makkie geworden. Geen last meer van koude vingertoppen. Niet meer een slecht humeur omdat het koud is.

Geen koude vingertoppen meer

Ben je langer onderweg in de koude en wil je koude handen en vingers voorkomen heb je zelf de keus. ❷ Meer herbruikbare warmers achter elkaar starten waarmee je de totale warmteduur verlengd wat zinvol is als de totale duur in de kou maar 1 tot ongeveer 1,5 uur bedraagt.

Ben je langer in de kou en heb je ook nog eens snel last van koude vingers kun je ook eenmalige Hotpack of genoemd Heatpacks kopen. Die zijn dan maar 1 keer te gebruiken ❸ echter door volgende tip kun je ook de eenmalige handwarmer vaak tweemaal gebruiken b.v. op de heenweg en terugweg met 1 paar eenmalige handwarmers onderweg zijn bespaar je de helft. De enige voorbereiding neem een goed luchtdicht afsluitbaar plastic zakje mee. De eenmalige Heatpads in een luchtdicht zakje doen, dan stopt het warmteproces en bij weer openen start het warmteproces door de zuurstof die erbij komt. Zo kun je dus warmers die eenmalig 6-8 uur warmte af kunnen geven, omtoveren in warmers die 2maal 3-4 uur warmte af geven.
En zo toch lekker genieten genieten in de kou.

Genieten in de kou