Menu

Logo

"Koude handen, andere oorzaken dan kou"- Raynaud

Raynaud fenomeen is 1 van de oorzaken van koude handen waar handwarmers verlichting brengen.

Warme handen

Winterhanden

Kou en droge lucht hebben impact op de handen. Handen en vingers gaan jeuken worden rood soms verschijnen wondjes. Winterhanden kunnen erg pijnlijk zijn en voorkomen is veel leed besparen. Houd handen warm met handwarmers.

Raynaud hand

Handen en doorbloeding

Doorbloeding die hapert kan vele oorzaken hebben. Slechte doorbloeding kan leiden tot koude handen, ieder moment van de dag in de nacht in de zomer en winter. Verwen handen met regelmaat met een handwarmer, aangenaam voor koude handen en uzelf.

Raynoud vingers

Fenomeen van Raynaud

Kleine spiertjes in vingertoppen en tenen die spastisch bewegen zodat de bloedstroom vermindert. Vingers en tenen verkleuren sterk. Raynaud is veel omvattend en heeft een grote impact op het leven. Uitsluitend specialisten in Raynaud kunnen de prognose stellen.


Fenomeen van Raynaud en koude handen


Koude handen vooral bij fenomeen van Raynaud beter voorkomen en dus op tijd bijvoorbeeld handwarmers gebruiken. Het hebben van Raynaud betekent ook in de zomer last hebben van koude voeten en handen. Wees altijd op je hoede om witte vingers en blauwe tenen te voorkomen. Gebruik herbruikbare en eenmalige warmers naast het standaard warm houden met handschoenen en sokken. Het syndroom van Raynaud is niet alleen onderhevig aan kou het slechte nieuws is dan ook dat je er in de zomer en winter last van hebt. Het Syndroom van Raynaud is een vervelende aandoening waar echter wel goed mee te leven is.


Koude Urticaria

Koude Urticaria een extreme huidaandoening waarbij jeukende zwellingen ontstaan door kou. Koude Urticaria kan optreden bij koud eten of drinken, de keel zwelt dan op. Koud douchen en in koud water zwemmen kan levensbedreigend worden door ontstane zwellingen die een shock kunnen veroorzaken. Kou vermijden is eerste prioriteit dag en nacht goed aankleden tegen kou neem altijd een setje handwarmers, voetwarmers en lichaamwarmers mee, kou is immers niet altijd te ontkomen. Koude Urticaria is een vorm van netelroos en kan dodelijk zijn. Indien het vermoeden bestaat dat u lijdt aan Koude Urticaria handel ernaar en neem direct contact op met uw huisarts.


Koude Handen.

Probleem zo verholpen.

geen koude handen meer

Handwarmers geven snel warmte af dus probleem koude handen snel weer warm.

Raynaud Hand.

Doorbloedings probleem bij raynaud.

voorbeeld van raynoud hand

Bij Raynaud zorgen dat de handen geen kans krijgen snel af te koelen gebruik dan op tijd de handwarmers.

Raynaud koude vingers.

Voorbeeld foto van ziekte van raynaud koude vingers.

voorbeeld van raynoud vingers

Koude vingers door fenoneem van Raynaud ook hier tijdig vooraf handwarmers gebruiken tegen koude handen en vingers zodat goede doorbloeding blijft.